سخنرانی در هیئت محبان بقیه الله، جوانان روح الله شب 4 فاطمیه دوم 4 / 1 / 94

فضائل فاطمه زهرا سلام الله علیها:

12ـ نزول صحیفه بر فاطمه سلام الله علیها:

 آیت‌الله جوادی آملی: وجود مبارك صديقه كبری(سلام الله عليها) يك سلسله مقاماتي دارد كه واقعاً فهم آن مقدور ما نيست. مرحوم كليني(رضوان الله عليه) در جلد اول كافي نقل مي‌كند كه بعد از رحلت وجود مبارك پيغمبر(صلّي الله عليه و آله و سلّم) جبرئيل مي‌آمد و آن معارف الهي را بيان وحوادث آينده را تشريح و بازگو مي‌كرد. صديقه كبرا(سلام الله عليها) هم اينها را مي‌شنيد بعد به حضرت امير(سلام الله عليه) املا مي‌كرد و علي‌بن‌ابي‌طالب(سلام الله عليه) آنها را يادداشت مي‌كرد ‌و شد مصحف فاطمه.

اگر خدا به حضرت ابراهيم يا برخي انبياي ديگر صحف داد به وجود مبارك صديقه كبرا هم صحيفه عطا كرده است منتها این صحیفه شريعت نيست؛اخبار غيبي هست علوم و معارف الهي هست و مانند آن. این واقعاً مقدور ما نيست كه جبرئيل مي‌آيد يعني چه؟! چگونه تنزّل مي‌كند اين چه وحي‌اي است كه بر غير نبي مي‌آيد! چه وحي‌اي است كه بر غير امام مي‌آيد! اين چه وحي‌اي است كه بر حجّت خدا بر معصومه كبرا مي‌آيد!

استاد فاطمی نیا: یکی از القاب حضرت زهرا سلام الله علیها محَدثه است، محدثه با فتح دال به کسی گفته می شود که از غیب با او گفتگو شود. و تعبیر جامعی که در عین حال ساده باشد، کسی که متصل به غیب باشد.

در قرآن میخوانیم که به حضرت مریم سلام الله علیها گفته می شد:

«یَا مَرْیَمُ اقْنُتِی لِرَبِّکِ وَاسْجُدِی وَارْکَعِی مَعَ الرَّاکِعِین»

«اي مريم، براي پروردگار خود خضوع كن، و سجده به جاي آر و با رکوع کنندگان ركوع كن و با اهل نماز و عبادت، مشغول عبادت باش.»

عین همان جمله راجع به حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها است، به علاویه صدها جمله دیگر.

«یَا فاطِمَةُ اقْنُتِی لِرَبِّکِ وَاسْجُدِی وَارْکَعِی مَعَ الرَّاکِعِین»

 13ـ نور حضرت فاطمه سلام الله علیها:

 استاد عبدالله فاطمی‌نیا: ما روایات معتبر داریم که بخشی از این عالم خلقت، واسطه فیضش نور حضرت زهراء سلام الله علیها بوده است. در رابطه با واسطه فیض یک بحثی هست به نام مخلوق اول، صادر اول، حق مخلوق به، که بر طبق آن تمام موجودات عالم هستی و همه عوالم وجود، چه محسوس و چه غیر محسوس، همه اینها رنگ وجود و صبغه هستی را به واسطه نور رسول اکرم صل الله علیه و آله پیدا نموده اند و اگر آن نبود امکان وجود برای سایر موجودات نبود، و این یک مطلب برهانی و علمی است، زیرا موجودی باید باشد که اقرب الخلق به مبداء فیض بوده و واسطه رسیدن فیض به پایین تر باشد. لذا رسول اکرم (ص) فرمودند:

«اول ما خلق الله نوری، ثم جعل منه کل خیر.»

«اولین چیزی که خدا آفرید نور من بود، سپس هر خیری را از او آفرید.»

و این نور در لسان اهل معرفت حقیقت محمدیه نامیده می شود. این مسئله مسلم است، یعنی بین علماء مفروغ عنه.

حالا در کنار این بحث، یک بحثی هم داریم که کلمه ای آفریده شد و از آن کلمه، نوری درخشید و آن نور، نور حضرت زهراء سلام الله علیها بود، و با این روایات معتبر می‌توانیم یک جمع‌بندی کنیم و بگوییم که(این را دارم با جانم می‌گویم! روایاتش را دیدم، براهینش را دیدم)، هر کس روی زمین در حال راه رفتن است، به صدقه سر حضرت زهرا سلام الله علیها است، و این را باید بدانی که هرکجایی سر سفره حضرت زهراء سلام الله علیها هستی!

14ـ حجیت حضرت فاطمه سلام الله علیها:

 آیت‌الله جوادی آملی: وجود مبارك حضرت فاطمه(سلام الله عليها) حجّةالله است براي اينكه اگر پيغمبر حجت است نه براي اينكه پيغمبر است براي اين است كه معصوم است و اگر امام، حجت است نه براي اينکه امام است برای اين است كه معصوم است و اگر كسي معصوم بود قول و فعل و تقرير او مي‌شود حجت. حالا امامت يك مقام برتر است نبوّت يك مقام برتر است ولي حجيّت قول دائر مدار عصمت است يعني اين انسان كامل معصوم است و هيچ چيزي نمي‌گويد مگر به دستور خدا ؛چنين كسي فعل او و قول او و تقرير او مي‌شود حجت. اگر ما روايتي را از صديقه كبری(سلام الله عليها) داشته باشيم بدون ترديد طبق آن فتوا مي‌دهيم براي اينكه معصوم جز حق نمي‌گويد قول امام حجت است للعصمة، قول پيامبر حجّت است للعصمة و قول حضرت صديقه كبرا هم حجت است للعصمة.

وجود مبارك حضرت امير به قول حضرت زهرا استدلال مي‌كند و مي‌گويد فاطمه اين‌چنين گفته است اين را در اصول خوانده‌ايد كه قول معصوم بما أنّه معصومٌ حجت است حالا خواه امام باشد خواه پيامبر باشد خواه نه امام نه پيامبر. محور حجيّت، عصمت است اگر كسي واقعاً هيچ راهي براي نفوذ وهم و خيال و شيطنت در او نيست،هيچ راهي براي سهو و نسيان او نيست و هر چه هست رضاي خداست آن وقت مي‌شود معصوم؛ وقتي معصوم شد قولش هم مي‌شود حجت.



برچسب‌ها: سخنرانی, فاطمیه, فضائل فاطمه زهرا,

نوشته شده در تاريخ شنبه 8 فروردين 1394 توسط کاتب